Burendag 2018 Speeltuin De Papegaai groot succes

Op zaterdag 22 september vierde Speeltuin De Papegaai samen met De Oosterkerk Burendag. Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De dag begon met een heerlijk ontbijt in de Oosterkerk. Ongeveer 45 deelnemers genoten van belegde bolletjes, een gekookt eitje, sappen, koffie, thee en nog veel meer. Daarna nam Speeltuin de Papegaai het stokje over met een meeneemlunch en een spelletjesmiddag voor de kinderen van de buurt.

Onder het mom van “meelunchen is meenemen”, vroegen we onze bezoekers iets mee te nemen om de lunchtafel te vullen. Om ongeveer elf uur kwamen de eerste bezoekers met lekkere hapjes, De lunchtafel was bijna te klein voor al het meegebrachte lekkers. Van chocolaatjes, pompoensoep, mini knakworst croissants, sappen, koffie, thee, appeltaart, baklava, Turkse en Marokkaanse hapjes, pizza tot gehaktballetjes en nog heel veel meer, gewoon teveel om op te noemen. De hele middag is gesmikkeld van al het lekkers door jong en oud.

Om ongeveer twaalf uur vereerde ex wethouder Jeroen van Spijk ons samen met zijn gezin met een bezoek. Bij zijn afscheid een aantal weken geleden had hij geld gevraag voor Speeltuin De Papegaai. Dit leverde een mooi bedrag op van €1.000,- op wat hij tijdens deze dag feestelijk aan ons heeft overhandigd. Een groots gebaar waarmee de speeltuin grootse dingen kan doen. Ook Jeroen genoot samen met zijn gezin van de lekkere hapjes.

Rond één uur speelde de drumband de Damiaatjes een aantal vrolijke liedjes. En daarna was het spelen geblazen. Een heleboel oud Hollandse spelletjes stonden klaar voor de kinderen, zoals klompen vangen, een springkussen, een bibberspel, spijkerslaan, ballonnen knalspel, een knikkerspel, was er voor elk kind limonade, een pizzapunt en popcorn, konden de kinderen geschminkt worden en natuurlijk was er ook de speeltuin zelf, waar naar hartenlust gespeeld werd. Ook de lunchtafel werd nog steeds druk bezocht door alle bezoekers, klein en groot, die genoten van al het lekkers en de gezelligheid. De zon liet zich van tijd tot tijd ook nog even zien. Aan het einde van de middag werd het wat kil, maar met een “mini-disco” dansten de kinderen zich weer warm.

De dag was een groot succes, ruim 80 kinderen hebben enthousiast deelgenomen aan de spelletjes en meer dan 35 bezoekers namen wat lekkers mee voor de lunchtafel. Bijna twintig vrijwilligers hebben geholpen om deze dag tot een succes te brengen. Het aantal mensen dat heeft genoten van de volle lunchtafel was niet te tellen. Om vijf uur sloot Speeltuin De Papegaai zijn deuren. Deze burendag was een succes, dankzij de inspanningen van de buurtbewoners en de vrijwilligers.